Nowe Menu w Restauracji Autos
Zapraszamy do Restauracji Autos codziennie od 7:00 do 21:00, a od 10:00 do 21:00 obowiązuje menu à la carte. Jeśli chcą Państwo zarezerwować stolik, prosimy o kontakt telefoniczny: 723 686 865, 52 387 6666 lub mailowy recepcja@autos.com.pl – z przyjemnością sprawdzimy dostępność miejsc w dogodnym dla Państwa terminie.
PRZYSTAWKI
Marynowany świeży łosoś norweski w stylu gravlax wg autorskiej receptury Szefa Kuchni na rukoli, podany z karmelizowanym burakiem i pieczywem
130 g/42 zł
Carpaccio z polędwicy wołowej z dodatkiem rukoli, oliwkami i serem typu parmezan, podawane z pieczywem, idealne na dobry początek
150 g/42 zł
Krewetki królewskie duszone w białym winie podawane z chrupiącą bagietką
130 g/ 42 zł
ZUPY
Klasyczny, aromatyczny rosół z delikatnym, domowym makaronem
300 ml/12 zł
Zupa dnia, codziennie inna, świeża propozycja
300 ml/14 zł
Aromatyczna zupa cebulowa
300 ml/14 zł
Aksamitny krem z pieczonego buraka z ziołowym akcentem
300 ml/16 zł
Delikatna zupa koperkowa z mięsnymi klopsikami
300 ml/16 zł
Staropolski żurek na zakwasie, podawany z jajkiem i białą kiełbaską
300 ml/18 zł
Dania Główne
Aksamitne risotto na mleku roślinnym, pełne warzyw (marchew, pietruszka, seler, brokuł, kalafior, por)
230 g/35 zł
Pieczona papryka faszerowana kaszą jaglaną i warzywami (seler, pietruszka, marchewka, por)
350 g/42 zł
Soczysta pierś z kurczaka z aromatem kolendry i chrupiącymi pestkami słonecznika, podawana z kopytkami i karmelizowaną marchewką
350 g/42 zł
Chrupiąca pierś z kurczaka w złocistej panierce, wypełniona leśnymi kurkami i kremowym serkiem, serwowana z puree i wiosenną sałatką
350 g/45 zł
Delikatna polędwiczka wieprzowa w kremowym sosie kurkowym, podawana z gładkim puree i tartymi buraczkami
320 g/49 zł
Polędwiczka wieprzowa w atłasowym sosie gorgonzola, serwowana z domowymi kopytkami i bukietem gotowanych warzyw (brokuł, kalafior, marchewka)
320 g/49 zł
Klasyczny schab z kością, podany z opiekanymi ziemniakami i aromatyczną kapustą zasmażaną 350 zł/49 zł
Konfitowana połowa kaczki, podawana na kluskach śląskich z gorącą czerwoną kapustą – uczta dla podniebienia
450 g/65 zł
Soczysty stek wołowy podawany z sosem czosnkowym, ziemniaczanym puree i pieczonym burakiem
320 g | 90 zł
BURGERY
Burger z delikatną piersią drobiową, salsą mango, warzywami (ogórek kiszony, pomidor, cebula) i serem mozzarella, serwowany z frytkami belgijskimi
450 g/40 zł
Burger z falafelem, salsą mango, świeżymi warzywami (świeży ogórek, pomidor), serwowany z frytkami belgijskimi
450 g/40 zł
Klasyczny burger wołowy z chrupiącym bekonem, konfiturą z czerwonej cebuli, piklami, serem camembert oraz papryką jalapeño, serwowany z frytkami belgijskimi
450 g/50 zł
RYBY
Soczysty halibut smażony na maśle, serwowany na kremowym risotto z groszku i pora
300 g/70 zł
Wykwintny norweski łosoś na chrupkim placku rosti i szpinaku z sosem mango i wiosenną sałatką
350 g/75 zł
Sałatki
Lekka sałatka z grilowaną piersią z kurczaka, jajkiem, świeżymi warzywami (ogórek, pomidor, papryka) i serem typu parmezan, podana z ziołowym sosem vinaigrette i grzankami
300 g/35 zł
Sałatka z gruszką z dodatkiem gorgonzoli i orzechów włoskich, delikatnie skropiona sosem balsamico
300 g/38 zł
Dania Mączne
Tradycyjne, domowe pierogi z mięsnym farszem, podawane z chrupiącą okrasą i surówką colesław
6 szt/32 zł
Delikatne ravioli z kremowym farszem szpinakowym w jedwabistym sosie truflowym z serem typu parmezan
150 g/36 zł
Makaron tagliatelle z kawałkami soczystego kurczaka i chrupiącego boczku w aksamitnym sosie śmietanowym
250 g/36 zł
Spaghetti z delikatnym norweskim łososiem, zanurzone w wyrazistym sosie brokułowo-serowym
200 g/49 zł
Dania dla Dzieci
Rosołek z domowymi kluseczkami
200 ml/10 zł
Kremowa zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem do wyboru
200 ml/10 zł
Chrupiące nuggetsy z frytkami i surówką z marchewki
220 g/ 25 zł
Kluseczki w sosie pomidorowo-bazyliowym
150 g/22 zł
Klopsiki w sosie śmietanowo- serowym z puree i marchewką gotowaną
150 g | 25 zł
Puszyste naleśniki z Nutellą
2 szt./25 zł
Puszyste naleśniki z twarogiem i malinami
2 szt./25 zł
Desery
Domowa szarlotka na ciepło z sosem wanilinowym i gałką lodów
150g/28 zł
Aksamitne lody waniliowe podane z gorącymi, soczystymi malinami
120g/30 zł
Puszysty sernik, podany z ciemnym sosem czekoladowym
150 g/25 zł
Wyjątkowo intensywny fondant z płynnym środkiem czekoladowym, serwowany z lodami waniliowymi – prawdziwa rozkosz dla fanów czekolady
150 g/28 zł
Mieliśmy okazję być w Restauracji na kolacji walentynkowej.
Byliśmy dobrze zaopiekowani od samego wejścia do hotelu. Uśmiechnięte Panie kelnerki, bardzo miłe i uprzejme.Przepyszne jedzenie, nawet nie wiem co było najlepsze, bo wszystko mi smakowało. 😅 Dbałość o estetykę podanego dania na najwyższym poziomie. Kolację walentynkową umiliła muzyka na żywo. Polecam bardzo.